Planet Press (NL)


Planet Press: aardwetenschappelijke persberichten voor scholieren

Planet Press is een project van de European Geosciences Union (EGU), speciaal voor scholieren (7-13 jaar) en hun ouders en leraren. Planet Press wil aardwetenschap leuk maken voor kinderen, en doet dit door speciale persberichten te schrijven over toffe nieuwe onderzoeksresultaten. Hiervoor worden eerst de 'volwassen' persberichten zo geschreven dat kinderen ze kunnen begrijpen. Daarna worden de berichten uit het Engels vertaald naar zoveel mogelijk Europese talen. Dit wordt allemaal gedaan door wetenschappers en leraren uit heel Europa. 

We hopen dat deze persberichten in de klas gebruikt kunnen worden om meer te leren over nieuw en interessant aardwetenschappelijk onderzoek. Neem gerust contact met me op voor vragen of opmerkingen over de Nederlandse vertalingen. Ook als je meer wil weten over een van de persberichten of een specifiek persbericht wil laten vertalen dan hoor ik dat graag. De internationale coordinator van het project is Bárbara Ferreira bij de EGU, zij is te bereiken via media[at]egu.eu.

De volgende berichten zijn al door mij vertaald in het Nederlands (de Nederlandse links verwijzen naar PDF-bestanden, de Engelse links verwijzen naar het originele artikel op de Planet Press website):

IJs/sneeuw

 Weer/Klimaat
Water

Ik heb verder ook geholpen met schrijven van de volgende Engelstalige Planet Press berichten: